„Ne deluje mi da Rosi trenutno uživa“

Automoto 11. maj. 202113:369 komentara
Podeli:
Valentino Rossi
REUTERS/Pedro Nunes

Legendarni Moto GP vozač i nekadašnji svetski šampion u kategoriji do 500 kubika Kevin Švanc komentarisao je Valentina Rosija i, upskos problemima sa kojima se „Doktor“ suočava na startu sezone 2021, izjavio da misli da 42-godišnji Italijan i dalje može da pruži mnogo toga.

Rosi je u prve četiri trke tekuće sezone osvojio tek četiri boda, što je najlošiji start u njegovoj impresivnoj karijeri u ovom takmičenju. Takođe, prvi put u 21 sezoni u „kraljevskoj klasi“ Rosi nijednom nije došao do podijuma u prve četiri trke sezone.

Moto GP:

Zabrinut sam malo za Rosija. Ne volim kada vidim da je toliko pozadi u trci. U Kataru je delovao malo bolje, ali u Portugalu i Heresu nije uspevao da napreduje kao nekada. Možda ima neke veze sa novitetima koje je na motociklu uvela Jamaha… Ko zna? Ja sam siguran da u Rosiju ima još borbe“, izjavio je Kevin Švanc.

„Ne deluje mi da Rosi sada uživa, a mislim da su ti trenuci najteži za vozača. Sećam se kako je meni bilo 1995. godine kada se nisam borio za podijum i kada sam završavao na kraju. Teško mi je to padalo. Ono što vam daje radost u vezi sa trkanjem je mogućnost da se borite za trijumf. Bez toga je veoma teško“, rekao je šampion sveta iz 1993. godine.

Naredna stanica Moto GP šampoinata na programu je 16. maja, kada će se na trci Bugati voziti trka za Veliku nagradu Francuske. Treninge, kvalifikacije i samu trku moći ćete da gledate u direktnim prenosima samo na kanalima Sport kluba.

Komentari

Vaš komentar