Ohrabrujući lekarski nalazi, Markesova ruka zarasta

Moto GP 12. feb. 202111:315 komentara
Podeli:
Repsol Honda

Slomljena ruka šestostrukog svetskog prvaka u Moto GP klasi, Marka Markesa, počinje da pokazuje znakove zarastanja, saopštava Honda.

Deset nedelja nakon poslednje operacije zaražene pseudoartroze desne nadlaktične kosti, klinička slika je znatno povoljnija. Medicinski tim, kojeg su vodili lekari Samuel Antunja i Ignasio Rožer de Onja, a u kojem su bili još i doktori Huan de Miguel, Aitor Ibarzabal i Andrea Garsija Viljanueva, dao je pozitivne izveštaje posle pregledanih snimaka. Od ovog trenutka, u narednih nekoliko nedelja, Markes će moći neprekidno da napreduje u procesu funkcionalnog oporavka operisane ruke.

Istorijat povrede i pogoršanja Markesove situacije već je poznat svih fanovima španskog asa i ljubiteljima Moto GP šampionata. Markes je nedavno uklonio zaštitu za rame, koju je nosio već neko vreme.

Ipak, do početka nove sezone u Kataru (28. mart), ostalo je još šest nedelja, a testiranja su zakazana već za 1. mart. Markesovo učešće i dalje je pod znakom pitanja, a verovatno će mnogo toga biti jasnije 22. februara na prezentaciji Hondinog motora, kada će se Mark pojaviti u društvu svog novog klupskog kolege Pola Espargara.

Poslednjih nedelja pričalo se i pisalo o mogućnosti da Andrea Doviciozo zameni Markesa u Hondi, ukoliko ovaj ne bude u sposoban da započne sezonu, ali je Honda sve demantovala pričom da, ukoliko bude potrebe, ponovo aktivira test vozača Sepa Bradla.

Komentari

Vaš komentar