Oliveira je kišni čovek! Peko na samo dva boda od Fabija

Moto GP 2. okt 202211:40205 komentara
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Migel Oliveira je bio najbrži na Velikoj nagradi Tajlanda u Buriramu. Drugi je bio Džek Miler, a treći Frančesko Banjaja. Aktuelni šampion i lider u ovogodišnjem šampionatu Fabio Kvartararo je završio tek 17 i nije osvojio ni bod.

Zato je sada Frančesko Banjaja na samo dva boda zaostatka u MotoGP šampionatu i u preostale tri trke u Australiji, Maleziji i Valensiji očekujemo fantastičnu borbu za titulu. Fabio Kvartararo je od početka imao veoma loš ritam, nije uopšte uspeo ni da priđe 15. poziciji i tako nastavlja svoju lošu formu koja traje još od Holandije. Solidan je bio i Aleš Espargaro koji je završio 11. i sada ima 20 bodova manje od Kvartarara i u nekim opcijama bi i on mogao da bude u konkurenciji za titulu.

Trka u Tajlandu je bila inače odložena zbog velike kiše. Padavine su se smirile i čak je do kraja trke ponegde asfalt bio suv tako da je ipak bilo prilike da se vozi svih 25 krugova što u Moto2 kategoriji na primer nije bilo moguće.

Vozač koji je imao pol poziciju Marko Beceki je odmah imao problma na startu trke i bio je na kraju daleko od trke. Čovek koji je već imao nadimak „kišni“, Džek Miler je najpre poveo u trci kada je Beceki izgubio ritam, ali ga je ubrzo pretekao Migel Oliveira.

Portugalac je do kraja održao svoju prednost, a Džek Miler nije imao ritam da ga prati. Miler je zadržao svoju drugu poziciju i nije je predao Peku Banjaji koji je i sam ranije kazao da mu ne treba Dukatijeva pomoć u borbi za titulu. Italijan je ovako osvojio 16 bodova i za tačno toliko i smanjio razliku u odnosu na vodećeg u generalnom plasmanu Fabija Kavartarara.

Četvrti je bio Žoan Zarko, a peti Mark Markes. Španac je tri kruga pre kraja bio blizu Banjaje, probao je da ga napadne ali kako je izašao preširoko Zarko je to iskoristio i pozicionirao se na četvrto mesto.

Aleš Espargaro je takođe imao odličnu trku iako je imao kaznu dugog kruga, ali je na kraju završio 11. Pred kraj je probao da stigne i do desetog mesta ali je Aleš morao da se zadovolji svojim rezultatom.

Komentari

Vaš komentar