Polov partner u novom Teh3 dolazi iz Moto2

Moto GP 16. sep 202214:195 komentara
Podeli:
Augusto Fernandez
REUTERS/Jennifer Lorenzini

Španski motociklista Augusto Fernandez, aktuelni lider Moto2 šampionata, od naredne sezone okušaće se u „kraljevskoj klasi“ – zajedno sa Polom Espargarom voziće u fabričkom timu KTM „Gasgas faktori rejsing“.

Moto GP pratite u direktnim prenosima ekskluzivno na kanalima Sport kluba.

Gasgas fabrički tim, kako će se od 2023. godine zvati Teh3, sa kojim u ostvarili partenrstvo, u svojim redovima će od naredne sezone imati i povratnika Pola Espargara. Njega će u Hondi zameniti nekadašnji šampion Moto GP Đoan Mir.

Moto GP:

Fernandez je pred trku za Veliku nagradu Aragona, 15. od 20 u kalendaru Moto2 šampionata, vodeći u generalnom plasmanu sa 198 bodova, četiri više od prvog pratioca Aija Ogure. On se nada da će svom timu Red Bul KTM Ajo doneti drugu titulu zaredom u ovom prvenstvu.

„Ovo je sjajno – preći u Mogo GP, i to u timu Gasgas. Veoma sam srećam jer je ovo moj san – radujem se da ću biti dorastao narednom izazovu“, izjavio je Augusto Fernandez kada je objavljeno da će od 2023. godine biti član najprestižnijeg šampionta u svetu motociklizma.

Gasgas je, inače, španska kompanija koja je od 2019. godine deo Pirer grupacije, u kojoj su još i KTM i Huskvarna, a već godinama se zajedno sa Asparom takmiči u Moto2 i Moto3 kategoriji.

Komentari

Vaš komentar