Posebno farbanje za Kala u čast 60 godina Jamahe

Moto GP 10. mar. 202113:08 > 13:112 komentara
Podeli:
Kal Kračlou
Yamaha Motor Racing srl

Test vozač Jamahe Kal Kračlou dobio je čast da na trećem danu predsezonskih testiranja u Kataru vozi model YZR-M1 sa posebnim farbanjem u čast 60. godišnjice debija japanske kompanije u Svetskom šampionatu u motociklizmu.

Povezano

U Jamahi su odlučili da na taj način odaju poštovanje velikanima koji su branili njene boje u prošlosti, a koji to čine i sada. Tim povodom M1 je ofarban u belo-crveno-crno.

Počastvovan sam što sam izabran da vozim ovaj poseban model i što ću odati poštovanje velikom broju vozača i zaposlenih u Jamahi u poslednjih 60 godina. Motor izgleda fantastično. Padok Moto GP šampionata je nezamisliv bez Jamahe u ovom trenutku, ona je ključni igrač zahvaljujući istoj viziji i posvećenosti koju imaju brojni vozači, inženjeri i ostali zaposleni. I ja sâm sam karijeru u kraljevskoj klasi započeo u Jamahinom satelitskom timu, učestvovao sam u proslavama 50. godišnjice. Poseban je osećaj što sam prisutan za obe takve proslave jubileja. Nedavno sam se vratio u Jamahu posle sedam godina i uživam u iskustvo. Jamahina strast prema motociklizmu je neustrašiva oduvek i to predstavlja veliku motivaciju“, naglasio je Kračlou.

Avantura japanske kompanije u Svetskom šampionatu započeta je 1961. godine, kada su petorica vozača, među kojima su bili Fumio Ito i Taneharu Noguši, otputovali u Evropu zajedno sa modelima RD48 od 250 kubika i jednocilindričnim RA41 od 125 kubika. Prva trka na kojoj su učestvovali bila je Velika nagrada Francuske, treća runda šampionata te godine, koja je vožena 21. maja.

Iz Jamahe najavljuju da će u čast 60. godišnjice svog učešća u Svetskom šampionatu tokom sezone organizovati još nekoliko aktivnosti kako bi se obeležio jubilej.

Na stazi „Losail“ su u sredu nastavljena predsezonska testiranja posle dvodnevne pauze, a ona traju do petka. Ovogodišnji Moto GP šampionat startuje Velikom nagradom Katara 28. marta i moći ćete da ga pratite ekskluzivno na kanalima Sport Kluba.

Komentari

Vaš komentar