„Poslednji krug? Katastrofa, jedva sam ostao na motociklu“

Moto GP 15. avg. 202118:45
Podeli:
Bred Binder
REUTERS/Borut Zivulovic

Južnoafrički motociklista Bred Binder došao je u nedelju na stazi „Red Bul Ring“ do 17. Moto GP pobede, druge u „kraljevskoj klasi“ – posle uzbudljive trke govorio je za medije o svojoj taktici, koja mu je pomogla da osvoji prvo mesto.

Trka u Austriji vožena je u pretežno suvim uslovima, ali je na sedam krugova do kraja počela kiša. Vlažni uslovi su usporili vodeću grupu koju su činili Mark Markes, Frančesko Banjaja, Fabrio Kvartararo i Horhe Martin, a Đoan Mir i Binder su uspeli da se približe.

Povezano:

Iskreno, mislio sam da ću izleteti sa staze u nekoliko navrata tokom poslednjeg kruga. Vozio sam na slik pneumaticima, staza je bila vlažna i bilo je praktično nemoguće da kontrolišem motocikl. Bila je to katastrofa. Na krivini tri nisam dovoljno zastao, ali je zadnja kočnica ipak radila, tako sam ostao na motociklu. Sve vreme sam čekao da me neko pretekne, ali kada sam na kraju video zastavu, lakulo mi je. Sa druge strane, stvarno nisam mogao da poverujem da sam pobedio“, izjavio je Bred Binder.

Kada je počela da pada kiša ja sam se približio vodećoj grupi i video sam da Mark gleda iza sebe. Pomislio sam da će svi ići u pit i dugo nisam mogao da odlučim da li ću da krenem ili ne. Onda sam shvatio da moram da probam – prvi krug je bio dobar, ali onda je počelo nešto sasvim drugo. Mučio sam se da ostanem na stazi, kočnice kao da mi nisu radile, ali na kraju se kockanje isplatilo“, rekao je 26-godišnji vozač Red Bul KTM.

Ovogodišnji Moto GP šampionat nastavlja se Velikom nagradom Britanije na „Silverstonu“ 29. avgusta. Direktan prenos moći ćete da pratite na Sport klubu.

Kvartararo i dalje ima ubedljivu prednost u šampionatu, pošto drži čelo sa 181 bodom, dok Banjaja i Mir imaju po 47 manje. Zarko je četvrti sa 132 boda.

Komentari

Vaš komentar