Prezentacija KTM: „Potraga za savršenstvom počinje ovde“

Moto GP 27. jan. 202211:30 > 18:491 komentar
Podeli:
KTM Sportmotorcycle GmbH

KTM je u sredu predstavio RC16 motocikle, koje će u narednoj sezoni Moto GP šampionata voziti vozači Red Bul KTM faktori rejsinga i Teh3 KTM faktori rejsinga.

Prezentacija vozila održana je pod nazivom „Potraga za savršenstvom počinje ovde“.

Bred Binder i Migel Oliveira predstavljaće Red Bul KTM faktori rejsing, čiji će novi tim menadžer biti Fančesko Gvidoti.

„Naučio sam mnogo tokom protekle dve sezone. Svaka je donela nove izazove – tokom prve sam morao da uskladim svoja očekivanja sa stvarnošću, često sam želeo previše, zbog čega sam pravio greške. Prošle sezone sam morao da prihvatim našu poziciju, da naučim kako da upravljam tokom trke. Sada ulazim u svoju treću sezonu i shvatam šta treba da uradim da bih išao brže. Spremniji sam nego što ću ikada biti“, rekao je Binder.

„Prošle godine smo napravili veliki korak napred, imao sam tri podijuma i jednu pobedu, to je bilo lepo. U drugoj polovini sezone je bilo zaista teško. Nisam bio dosledan i voleo bih da to promenim sada. Treba da iskoristimo maksimum potencijala sebe, motocikla i celog tima“, dodao je Oliveira.

KTM Sportmotorcycle GmbH

Teh3 KTM faktori rejsing predstavljaće mlade nade Remi Gardner, koji je prošle sezone osvojio šampionski naslov u Moto2, i Raul Fernandes.

„Radujem se svojoj prvoj sezoni u Moto GP šampionatu. Biće to velika prilika za mene. Pre samo tri godine sam bio u Moto3, a sad sam ovde. Ove zime sam se pripremao drugačije nego prethodnih godina, kako bih dobio mišićnu masu i postao jači. Motocikli u MotoGP su mnogo, mnogo jači. Sve zahteva veću fizičku spremu, tako da sam vozio motokro, bavio sam se malo biciklizmom, trčao sam. Osećam da sam spreman. Moj glavni cilj ove sezone biće da napredujem iz trke u trku i da uživam u svakoj od njih“, istakao je Fernandes.

„Oduševljeno čekam početak moje prve sezone u Moto GP. To je san svakako motocikliste i jedva čekam da počne. Bio sam na nekoliko testiranja u 2021. godini i to je ohrabrujuće. Uzbuđen sam zbog prilike da napredujem i da učim. Radujem se i saradnji sa Teh3 titmom. Biće ovo duga, ali zanimljiva godina. Znam da neće uvek biti lako, ali ću nastojati da uvek dam svoj maksimum. Idemo korak po korak“, istakao je Gardner.

KTM Sportmotorcycle GmbH

Komentari

Vaš komentar