Rabat menja Martina na trci u Herezu

Moto GP 21. apr. 202112:256 komentara
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Tito Rabat, nekadašnji šampion u Moto 2 klasi, zameniće povređenog Horhea Martina na motoru Pramak Dukatija na trci Moto GP šampionata u Herezu 2. maja.

Tokom trećeg slobodnog treninga na trci za Veliku nagradu Portugala, Martin je doživeo težak pad. Odmah je prebačen u bolnicu i nije ni učestvovao u trci. U ponedeljak je transportovan u Barselonu. Konstatovani su mu prelomi ruke i zgloba, ali zbog povreda glave nije odmah operisan.

povezane vesti

Očekuje se da će „pod nož“ u sredu popodne. Sigurno je da neće učestvovati na trci u Španiji,a  postoji velika verovatnoća da propusti i trku u Le Manu.

Rabat, koji ga menja, ima solidno iskustvo u najjačoj klasi motocikala. U GP šampionat je ušao 2016. godine kao član Mark VDS. Tokom 2018. pridružio se Dukatiju. Doživeo je tešku povredu na Britanskom gran priju 2019. godine, a posledice je osećao i kada se vratio takmičenju 2020. godine.

Sada je deo Superbajk šampionata gde treba da vozi za Barni rejsing. Dok ne počne sezona u tom šampionatu 21. maja, Rabat će imati priliku da se ponovo oproba u Moto GP šampionatu.

 

Komentari

Vaš komentar