Razali: Petronas je rešio nesporazum sa Jamahom

Automoto 1. mar. 202117:461 komentar
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Petronas Jamaha je imao fanstastičnu 2020. godinu. Fabio Kvartararo je bio jedan od kandidata za titulu i to u tek drugoj godini malezijske satelitske ekipe u MotoGP šampionatu. Ipak pred kraj sezone je Petronas Jamaha imao nesuglasice sa fabrikom iz Japana koje su sada rešene, kaže šef ekipe Razlan Razali.

Ipak Fabio Kvartararo je u poslednjim trkama imao mnogo problema, završio je tek kao osmi u generalnom plasmanu. Franko Morbideli je uspeo da se popne na drugo mesto iza Đoana Mira, a sve je to napravilo nesuglasice i čak navodno svađu između Petronasa i fabričke ekipe.

Razgovarali smo o tome na brifingu za kraj sezone sa Jamahom. Tada su nam takođe dali predlog da sarađujemo narednih pet godina. Rekli smo da smo se osetili kao samo mušterija koja plaća, a ne kao partner. Osetili smo se da hoćemo više. Veoma smo bili ljudi što smo izgubili titulu u obe konkurencije. Deluje da smo mi bili zabrinutiji nego oni„, rekao je prvi čovek Petronas Jamahe Razlan Razali.

On je tako potvrdio da saradnja nije bila baš najsrećnija, ali kaže da postoji osnov za nastavak saradnje u 2022. godini kao i posle toga.

Komentari

Vaš komentar