Rosi: Odluka da vozim je bila ispravna, trkaću se i dalje…

Moto GP 18. sep. 20218:493 komentara
Podeli:
MotoGP.com Cordon Press

Valentino Rosi nema nameru da prestane sa trkanjem. U intervjuu za Skaj je legendarni Doktor govorio o svojoj odluci da ostane još i 2021. godine u MotoGP karavanu, a takođe je otkrio i gde će nastaviti karijeru.

Već duži niz godina je jasno da Valentino Rosi više ne može da se nosi sa vozačima u MotoGP. 2015. je propustio svoju poslednju priliku za šampionsku titulu, a pobedu na nekoj trci on nema još od Asena 2017. godine. Usledile su teške godine za Valea, a 2021. je pokazala da je dosta.

Mirniji sam od kada sam objavio da se povlačim. Hteo sam da nastavim ali nisam dovoljno konkurentan. Žao mi je što nisam brz, ali hteo sam da dam sve od sebe do kraja. Bila je ispravna odluka da vozim još ovu sezonu. Bilo je veoma dobro. Bilo je nekoliko faza sa dobrim i lošim stvarima„, rekao je Rosi.

Nekako uz vest o povlačenju stigla je i vest da će Valentino postati otac. Te dužnosti ga ipak neće odvojiti od trkanja, samo će Rosi preći na četiri točka.

Imali smo mnogo zanimljivih ponuda i možemo da napravimo dobar program 2022. godine. Moram da se odlučim koje će takmičenje biti, biće to trke izdržljivosti sa GT automobilima. Pokušavamo da shvatimo u kojoj kategoriji i sa kojim automobilom„.

Rosi je još pričao o pobedi Peka Banjaje u Aragonu, o Franku Morbideliju, ali i o tome što italijanskih vozača ima sve više u MotoGP. Kaže i da još ne odbrojava sebi trke do kraja.

Ima još mnogo trka. Najteže prepreke su Aragon, on je srećom prošao i Valensija, koja je poslednja. Tu je i Ostin koji mi se sviđa kao i druga trka u Mizanu. Srećan sam da vidim toliko navijača koji mi odaju priznanje širom sveta„, dodao je Rosi.

Komentari

Vaš komentar