Rosi odmah proglašen za MotoGP legendu

Moto GP 15. nov 202110:3325 komentara
Podeli:
MotoGP com Cordon Press

Valentino Rosi je na gala večeri koju je organizovao MotoGP po završetku sezone primljen u kuću slavnih tog sporta. On je proglašen za MotoGP legendu iako nije običaj da se to dešava toliko brzo, tačnije odmah po završetku poslednje trke koju je vozač vozio.

Ne treba ipak da bude uopšte čudno što je Dorna rešila odmah da uvrsti Valentina u Kuću slavnih, s obzirom na to koliko je Rosi doprineo ovom sportu. Ipak nije se očekivalo da Italijan bude već u nedelju u Kući slavnih, pa je i sam bio iznenađen što je na ceremoniji dobio to priznanje.

Uvek sam zamišljao ovaj dan kao noćnu moru, jer je to kraj dugačke karijere i mislio sam da će on biti u Valensiji, ali mnogo sam uživao. Svima hvala, svima koji su radili sa mnom, čitavom padoku, ostalim vozačima… Bio je nezaboravan dan i uživao sam. Bila je dugačka karijera, ali uvek je bilo zadovoljstvo voziti„, rekao je Valentino Rosi na gala večeri.

ČITAJTE O ROSIJU

Jedina stvar koju mogu da kažem Valeu je hvala mnogo. Bilo je divno još od Malezije 1996. Videli smo momka koji vozi fantastično ali i toliko posebnog momka. Počeli smo da pričamo sa njim još od tada, sve smo radili zajedno. Pre svega on je sjajan vozač, čak i juče sa 42 godine je bio na desetinke od Fabija. Ali njegova ličnost, situacija u kojoj nam je pomogao da stvaramo, Bezbednosna komisija, to je nešt veoma posebno. To su reči koje mogu da kažem. Hvala Valentino„, rekao je šef Dorne Karmelo Espeleta.

Rosi se pridružio legendama motosporta poput Đakoma Agostinija, Mika Duana, Daiđira Kata, Anhela Nijeta, Kenija Robertsa, MArka Simončelija, Kejsija Stonera, Aleksa Krivijea, Danija Pedrose, Horhea Aspara Martinesa i pokojnog Nikija Hejdena.

Komentari

Vaš komentar