Rosi posle lošeg starta sezone: Imali smo dugačak razgovor

Moto GP 29. mar. 202113:4649 komentara
Podeli:
Valentino Rossi
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Ekipa Petronas Jamahe je imala užasan start sezone jer su Valentino Rosi i Franko Morbideli završili tek na 12. odnosno 18. poziciji na trci u nedelju. To je prilično razočaranje za Doktora koji je bio četvrti u kvalifikacijama i sigurno je očekviao bolji plasman u borbi za bodove.

Prva trka u novom timu za iskusnog Rosija nije prošla kako se nadao. Nadanja su baš bila na visokom nivou i to zbog odličnih kvalifikacija. Vale je najveće probleme na trci u Kataru imao zbog zadnjeg pneumatika.

VESTI IZ MOTOGP

Sigurno smo očekivali više, posebno posle kvalifikacija, ali na trci sam imao mnoog problema jer posle nekoliko krugova su gume počele da prave probleme. To se desilo i u petak, probali smo nešto ali nismo popravili problem. Iz nekog razloga previše pritska pravimo na zadnjoj gumi i deluje kao da ona gubi prijanjanje, tako da posle nekoliko krugova nisam bio dovoljno brz. Nadali smo se da ćemo imati manje problema sa hladnijom temperaturom, ali nažalost desilo se nešto slično. Izgubio sam mnogo pozicija„, kazao je posle trke Valentino Rosi.

On je poručio da je već razgovarao sa Petronas Jamahom o ovim problemima.

Imali smo dugačak sastanak, rekao sam kako se osećam i sada ćemo probati da napredujemo i da popravimo problem i da budemo jači sledeće nedelje. Velike čestitke Maveriku na pobedi jer je vozio neverovatno. Bio je sa mnom na početku trke. Pozitivno je što je Jamaha pobedila, probali su nešto drugačija podešavanja u poređenju sa nama i deluje da su bolje prošli jer je i Kvartararo bio odličan„, dodao je Doktor.

Naredna trka u MotoGP šampionatu je već sledeće sedmice kada motociklisti ponovo voze u Losailu za Veliku nagradu Dohe.

Komentari

Vaš komentar