Rosi srećan (i vakcinisan) nakon testova u Kataru

Moto GP 12. mar. 202122:3112 komentara
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Predsezonska testiranja su završena. Valentino Rosi, kao ni njegove kolege iz fabričke Jamahe i Petronasa, nije izlazio na stazu petog dana zbog jakog vetra, ali je zadovoljan pred početak nove sezone.

I pored toga što nije mogao da vozi poslednjeg dana, Rosi kaže da je 85 odsto posla pred početak sezone završeno.

„Izgubili smo jedan dan, ali srećom u četvrtak smo uradili sav važan posao. Šteta je što nismo mogli da vozimo jer je bilo još stvari koje smo hteli da isprobamo, ali prilično sam zadovoljan jer smo u poslednja dva dana veoma unapredili motor, a i stekao sam dobar osećaj“, rekao je Valentino Rosi.

„Mislim da mogu dobro da vozim, bio sam brži nego prošle godine. Jamaha je radila pametno tokom zime i napravila je neke dobre nove stvari poput šasije i aerodinamike što je veoma važno jer smo sa tim imali problema prošle godine“, dodao je iskusni vozač.

„Ono što je takođe dobro je da imam dobar odnos sa novim timom, atmosfera je dobra i mogu da kažem da su svi u Petronasu sjajni. To su stvari koje me čine srećnim. Problem je što je tu mnogo različitih motora i mnogo dobrih vozača, svi su brzi i brži nego prošle godine. Moraćemo da sačekamo prvu trku da bismo zaista videli gde smo. Napuštam Katar sa dobrim osećajem“, nastavio je Rosi.

Na mnogo načina suočen je Moto GP prošle godine sa pandemijom koronavirusa. I sam Rosi je propustio dve trke nakon pozitivnog nalaza na koronu, a sada je bio među onima koji su prihvatili ponudu katarskih valsti da se vakcinišu.

„Primili smo vakcinu jutros i to me raduje jer mislim da je to dobar korak ka normalnijoj sezoni, sezoni bez noćnih mora da će neko morati da propusti dve, tri trke zbog koronavirsusa kao što se to desilo i meni prošle godine. Mislim da su nam Dorna i Katar mnogo pomogli i veoma sam srećan zbog toga“, zaključio je Rosi.

Komentari

Vaš komentar