Rosi: Teško ću voziti sledeće sezone

Moto GP 24. jun. 202118:48 > 18:5220 komentara
Podeli:
Valentino Rosi
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi priznao je da su male šanse da će i naredne godine voziti u Moto GP šampionatu.

‘Doktor’ trenutno vozi svoju 22. sezonu u kraljevskoj klasi, ujedno statistički najgoru jer nije zabeležio nijedan plasman bolji od 10. mesta na prvih osam trka.

Povezano

Rosi je više puta naglasio da će odluku o svojoj budućnosti doneti tokom letnje pauze, a prošle nedelje su se pojavile informacije da su u Petronas Jamahi već odlučili da ne produže ugovor sa njim. To praktično znači da je jedina opcija za Italijana da vozi za svoj tim koji će od naredne sezone sarađivati sa Dukatijem.

Još nisam doneo odluku jer mislim da ću dublje razmisliti o svemu tokom pauze, a takođe moram da razgovaram sa Jamahom i timom. Ali, želimo da budemo bolji i ostvarujemo bolje rezultate. Početak sezone do ovog trenutka nije bio fantastičan što se toga tiče, ali teško ću voziti sledeće sezone”, rekao je Rosi, koji je navodno na korak od toga da se dogodine prebaci na četiri točka i takmiči u Svetskom šampionatu izržljivosti.

Ranije tokom dana, u saopštenju povodom saradnje VR46 tima i Dukatija, saudijski princ Abdulaziz bin Abdulah al Saud, čija kompanija Armako će biti glavni sponzor ekipe, nagovestio je da želi da Rosija kao vozača. Kao odgovor na tu konstataciju, ‘Doktor’ je rekao:

Da, princ me tera da vozim sledeće godine na Dukatiju, ali u ovom trenutku smatram da je to veoma teško”.

Za sada se zna da će za Rosijev tim voziti njegov polubrat Luka Marini.

Naredna trka Moto GP šampionata vozi se ovog vikenda za Veliku nagradu Holandije u Asenu, uz direktne prenose na Sport Klubu 2, a posle nje sledi letnja pauza koja traje do 8. avgusta.

Komentari

Vaš komentar