Rosi za SK: Novi limit? 18 godina je prekasno!

Moto GP 22. okt. 202119:15 > 20:046 komentara
Podeli:
Valentino Rosi
Printscreen

Veliki Valentino Rosi u izjavi za Sport Klub otkriva koliko je zadovoljan vožnjom na prvim treninzima u Mizanu, koliko mu znači što je sve u znaku godišnjice smrti Marka Simončelija, kao i šta misli o novom limitu za ulazak vozača u moto takmičenja.

Popularni „Doktor“ ovog vikenda se oprašta od italijanske publike, a uskoro i napušta MotoGP, što će biti kraj jedne ere.

POVEZANO

Kako ste zadovoljni prvim delom u Mizanu i šta očekujete tokom vikenda? U subotu je godišnjica smrti Marka Simončelija?

Danas smo dobro počeli, iako je bilo mokro na prvom treningu, utisak nije bio loš. Osećam se dobro kada je u pitanju motor, nismo mnogo daleko od Top 10.

Ipak, poslepodne smo imali problema zbog promenljivog vremena i vremenskih uslova, zbog toga smo trpeli i nisam bio toliko brz. Nadam se boljim uslovima sutra, i da će biti suvo.

Tačno je, Markova je godišnjica i to na stazi koja nosi njegovo ime. Potrudićemo se maksimalno zbog njega.“

Danas se pojavila vest da će donja granica za ulazak u MotoGP takmičenja biti 18 godina, ne 16 kao sada. Šta mislite o tome?

To je velika promena. Mislim da je 18 previše kasno. Ne znam kako će to rešiti problem bezbednosti. Mnogo bitnije je ponašanje vozača na stazi nego njihov uzrast. Videćemo, oni misle da to promene baš zbog toga što svi žele da počnu što je ranije moguće“ istakao je Rosi.

Pratite naš sajt za još mnogo intervjua iz Mizana.

Komentari

Vaš komentar