Santi Ernandes: Mark nije zaboravio kako se vozi motocikl

Moto GP 6. okt. 202113:4626 komentara
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Bongarts/Getty Images

Mark Markes ima veoma tešku 2021. godinu, ali neke stvari se kod osmostrukog šampiona sveta ne menjaju. Pobedio je u Ostinu gde je samo jednom propustio da prvi prođe kroz cilj. Šef njegovog tima Santi Ernandes kaže da Markes nije zaboravio kako se vozi motocikl.

Mnogo znači ova pobeda. Za Marka je to velika radost, da bude opet na vrhu i to znači da nije zaboravio kako se vozi motocikl. To je nagrada za čitav rad koji je uložen tokom oporavka. To mnogo znači, isto važi za nas jer nije ovo laka godina za nas. Ovaj rezultat nas ohrabruje i čini nas srećnima, posebno čini Marka srećnim jer je on taj koji pati„, rekao je na početku interjvua za As Santi Ernandes.

Uz trijumf u Ostinu, Mark ima ove godine i trijumf u Nemačkoj. Staza Zahsenring je takođe značajna za Markesa jer i na njoj on redovono pobeđuje.

I Nemačka i Ostin su važni. Godinu dana nije mogao da se trka i sa godinom kakvu imamo svaka pobeda je bitna ove godine. Neću da potcenim niti jednu od ovih trka. Tačno je da je pobeda u Nemačkoj bila emotivnija„.

Ernandes je rekao da se nada da će Markes više pobeđivati u 2021. godini.

Skupo je biti na čelu. Ova godina nam je važna da shvatimo motocikl i da vidimo šta možemo da unapredimo i kako možemo da počnemo da radimo sledeće godine. Što se Marka tiče on treba da se oporavi malo po malo. On možda nije 100 odsto oporavljen kao što bi hteo. Ako poredimo Portimao sa današnjim stanjem, postoji napredak. Nije zapeo u oporavku. Tačno je da je oporavak spor i ako je tako onda rezultati više koštaju„, dodaje Ernandes.

Komentari

Vaš komentar