Spektakl Martina u Sepangu! Kiksevi Fabija i Peka

Moto GP 22. okt 20229:4851 komentara
REUTERS/Athit Perawongmetha

1:57.790! To je toje vreme najbržeg kruga kojeg je odvezao Horhe Martin u Sepangu i tako potavio novi rekord staze, a prvi je u istoriji malezijske piste koji je vozio ispod 1:58. Inače vozači koji se bore za titulu su imali očajne kvalifikacije i napravili su velike greške. Banjaja ima tek deveto, a Kvartararo 12. mesto na startu u Maleziji.

Uz Martina će u prvom startnom redu biti Enea Bastijanini i Mark Markes. Beceki, Rins i Marini će biti u drugom startnom redu, a u trećem Morbideli, Vinjales i Banjaja. Uz dvanaestoplasiranog Kvartarara u četvrtom redu će biti i Pol Espargaro i Đoan Mir.

Horhe Martin je bio brži za tri desetinke od rekorda staze i to u prvom pokušaju u Q2. Iz tog prvog izlazska na stazu Banjaja je bio tek peti, a niko nije mogao da parira Martinu. Fabio Kvartararo je imao veoma loše vreme u prvom pokušaju. Aktuelni šampion je bio tek 11. tada.

U drugom izlasku na stazu je Frančesko Banjaja krenuo odlično jer je imao bolji prvi sektor od Horhea Martina, ali je pao odmah u drugom sektoru i tako je upropastio sebi kvalifikacije. Verovatno bi imao sjajno vreme vozač Dukatija jer je Mark Markes koji ga je pratio je tada napravio treće najbolje vreme.

Imao je zicer Fabio Kvartararo da napravi bolje vreme od Peka Banjaje i da napravi bitan iskorak u borbi za titulu, ali je napravio grešku i nije stigao da započne novi pbrzi krug. Kasnije je i Aleš Espargaro izleteo pa je tako još jedan vozač koji je u konkurenciji za trku uprskao u kvalifikacijama.

Horhe Martin je potom priredio spektakl. Vozač Pramaka je odvezao krug brži od 1:58 i tako je osvojio pol oduvavši konkurenciju.

Komentari

Vaš komentar