Tardoci: Dukati bi mogao da ima osam motora

Moto GP 20. maj 202114:2111 komentara
Podeli:
Davide Tardozzi
Mirco Lazzari gp/Getty Images

U MotoGP padoku se uveliko govori o tome koje će motocikle naredne sezone imati novi tim koji dolazi u šampionat. Ekipa VR46 čiji će gazda biti Valentino Rosi bi mogla da završi sa italijanskim motorima iz Bolonje, a takvu mogućnost je potvrdio i menadžer Dukatija Davide Tardoci.

U ovom trenutku Dukati ima šest motocikala na gridu. Uz fabričku ekipu tu je Pramak koji je najpouzdaniji i najbolji satelitski tim ovog proizvođača, kao i Gresini. Taj tim nema ugovor sa Dukatijem za narednu sezonu, dok se pominje da bi tim Valentina Rosija takođe mogao da vozi Dukatijeve motocikle. Tako bi italijanski proizvođač mogao da ima čak osam motocikala.

POVEZANE VESTI

Dukati može da priušti da ima osam motocikala jer je to već radio, pre tri godine smo imali Aspar tim. Moguće je ali to ne znači da će se to i desiti. Međutim misliti da će biti osam fabričkih motocikala, to je apsurdno, nema smisla. Ove godine smo dali fabrički motor Horheu Martinu, ali rukiju ne treba fabrički motocikl. Fabrički ti treba da bi bio brži za tu poslednju desetinku. Treba ti iskustvo za to. Četiri je pravi broj po mom mišljenju„, kaže Davide Tardoci koji je negirao da postoji dogovor sa Valentinom Rosijem.

Nije tačno da samo još fali potpis. Ima mnogo detalja koje treba srediti. Ima i drugih fabrika koje daju svoje ponude. Ništa nije potpisano i postoje razgovori sa VR46 i sa Gresinijem„, rekao je Tardoci u jednom italijanskom podkastu.

Komentari

Vaš komentar