Tores odbranio titulu u MotoE posle izbacivanja sa staze

Moto GP 19. sep. 202116:053 komentara
Podeli:
Đordi Tores
motogp.com

Vozač Ponsa Đordi Tores drugu godinu zaredom osvojio je titulu u MotoE kategoriji Svetskog šampionata, iako se činilo da je ona otišla u ruke Dominika Egertera posle incidenta u poslednjem krugu između njih dvojice.

Mizano 2021.

Tores je vodio tokom većeg dela poslednje trke sezone, Velike nagrade San Marina i Riminija, dok ga je Egerter izazivao. U poslednja dva kruga situacija se zahuktala, da bi u samom finišu Švajcarac posle niza pokušaja izbio na čelo, ali je usput i izbacio branioca titule sa staze.

Egerter je potom kao prvoplasirani prošao kroz cilj i počeo da slavi titulu, ali se odmah taj incident našao pod istragom. Odlukom direkcije trke švajcarski motociklista je dobio kaznu ’prođi kroz’ koja je pretvorena u dodavanje 38 sekundi jer je trka završena, zbog čega je klasifikovan kao 12. Na taj način, titula je propala Toresu, koji je sezonu završio sa 100 bodova, sedam više od Egertera.

Pobeda na drugoj trci na stazi „Marko Simončeli“ pripala je Mateu Ferariju, sa 348 hiljaditinki prednosti u odnosu na Mateu Kasadeija. Poslednje mesto na podijumu zauzeo je Migel Pons.

Nemački motociklista srpskog porekla Lukas Tulović imao je izletanje na poslednjoj trci sezone, ali se vratio na stazu i zauzeo 15. mesto. Tulović je zauzeo osmo mesto u šampionatu sa 62 boda.

Komentari

Vaš komentar