Ugovori do 2026: Moto GP i Formula 1 ostaju na Katalunji

Formula 1 26. nov. 202111:41 > 11:446 komentara
Podeli:
Mark Thompson/Getty Images

Staza Katalunja biće domaćin trka Moto GP i Formula 1 šampionata i u narednih pet godina, pošto su ozvaničeni ugovori do 2026.

U okviru Moto GP, trke u španskoj pokrajini voze se od 1992. godine, a staza predstavlja jednu od omiljenih kod motociklista i navijača.

Naredne sezone nadmetanje u Kataloniji planirano je za 3-5. juna.

Potpis novog ugovora je fantastična vest za Moto GP. Spektakularna katalonska staza deo je šampionata od našeg početka i ključna je u našem kalendaru svake sezone„, rekao je Karmelo Espeleta, direktor Dorne.

Kada je reč o Formuli 1, na Katalunji se vozi trka za Veliku nagradu Španije. Zadovoljstvo zbog potpisanog sporazume ne krije ni Stefano Domenikali, predsednik F1.

Oduševljeni smo! Želim da zahavalim promoterima i vlastima na pokazanom entuzijazmu i posvećenosti da zadrže Formulu 1 u Barseloni, uz napretak koji će biti napravljen na stazi, za nastavak duge istorije. Timovi i vozači uvek se raduju trci u Barseloni, a španski navijači će i dalje moći da na licu mesta da gledaju nacionalne herije – Fernanda Alonsa i Karlosa Sainsa„, istakao je Deomenikali.

Šampionate Moto GP i Formule 1 možete pratiti uz naše kanale.

Komentari

Vaš komentar