Upoznajte buduću zvezdu motociklizma srpskog porekla

Moto GP 29. apr. 202112:28 > 15:588 komentara
Podeli:
Lukas Tulović
© Tech3

Dugo nijedan vozač sa ovih prostora nije vozio u Svetskom šampionatu u motociklizmu, da bi se pre nekoliko godina pojavio momak sa srpskim prezimenom, koji se takmiči pod nemačkom zastavom – Lukas Tulović.

Porodica Lukasovog oca je iz Gornjeg Milanovca, ali je on rođen i odrastao u Nemačkoj, gde je krčio put do samog vrha svetskog motociklizma. Taj put nije bio nimalo lak, ali je pre tri tri godine na Velikoj nagradi Španije debitovao u Moto2 kategoriji. Naredne sezone je dobio stalno mesto u Kifer rejsingu, međutim, potom su i on i tim ostali bez mesta u srednjoj klasi.

Tulović je spas pronašao u MotoE kategoriji i Evropskom šampionatu, kroz koje će drugu godinu zaredom pokušati da se vrati u Moto2. Pred početak sezone u MotoE, koja ga čeka ovog vikenda u Heresu, Lukas je u intervjuu za Sport Klub pričao o svom srpskom poreklu, putu koji je prešao do sada, tome šta je naučio u Moto2 kategoriji, kao i razlikama između ’normalnih’ i električnih motocikala. To će biti savršena prilika da ga malo bolje upoznate.

Komentari

Vaš komentar