Vinjales: Ne želim više da pravim greške

Moto GP 4. jun 202122:052 komentara
Getty Images/Mirco Lazzari gp

Španski motociklista Maverik Vinjales govorio je o sadašnjosti, ali još više budućnosti u kraljevskoj klasi.

Kada se pomene ime Maverika Vinjalesa prvo na pamet padaju oscilacije. Od čoveka koji je u Jamahi krenuo snažno sa pobedama, do čoveka koji je umeo ozbiljno da podbaci. Uvek kandidat za titule, još ne na samom vrhu. Ipak, rešio je da promeni te stvari.

Moram da budem miran, veoma miran. Ne želim više da pravim greške – počeo je Vinjales.

A tu mirnoću želi da potvrdi prvo pri donošenju veoma bitne odluke na kraju naredne sezone, da li i dalje biti uz Jamahu pošto mu ugovor ističe 2022.

Želim da donesem dobru odluku. Želim da izaberem najbolji mogući put za mene. Tokom godina morao sam mnogo da se prilagođavam i sada želim da nađem rešenje koje mi najviše odgovara kako bih mogao odmah da napadam svetsku titulu. Frustrira me što još nisam ostvario pun potencijal.

Da je možda blizu rastanka sa Jamahom potvrdio je i ovom rečenicom, iz koje se stiče utisak da je napravio grešku kada je iz Suzukija, iz kojeg dolazi vladajući šampion Đoan Mir, prešao u velikana Moto GP.

Na kraju, postoje trenuci kada se ne donese prava odluka. Na primer pre nekoliko godina nisam siguran da sam doneo najbolju odluku, tako da ne želim opet da pogrešim.

Komentari

Vaš komentar