Vinjales: Nismo ostvarili očekivane rezultate…

Moto GP 29. jun. 202116:377 komentara
Podeli:
Maverick Vinales
Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images

Španski motociklista Maverik Vinjales obrazložio je željom za novim izazovom odluku da napusti Jamahu po završetku tekuće sezone.

„U poslednjih nekoliko godina nismo ostvarili očekivane rezultate. Umesto da nastavimo, odlučio sam da prome im pravac kako bih pokušao da maksimizujem svoje potencijal. Lično, novi projekat će mi doneti pozitivnost i motivaciju“, napisao je Vinjales, potom se zahvalio svima u Jamahi i rekao da se raduje trkama do kraja sezone.

Očekuje se da će 26-godišnjak iz Figeresa nastaviti karijeru u Apriliji, koja za sezonu 2022. ima samo jednog vozača – Aleša Espargara.

Vinjales je još u januaru prošle godine dobio novi, dvogodišnji ugovor sa Jamahom do kraja 2022. Međutim, do trzavica u odnosu između dve strane su bile evidentne i tokom prošle sezone, a do kulminacije je stiglo poslednjih nedelja. Velika nagrada Nemačke, ubedljivo najgora trka u Vinjalesovoj karijeri, bila je jasan pokazatelj da je kraj blizu.

Šampion Moto3 kategorije iz 2013. godine je otvoreno iskazao nezadovoljstvo svojim timom posle trke na „Sahsenringu“, a posebno je naglasio da nije dobio nijedan odgovor na svoja pitanja.

Jamaha će u slučaju rastanka svakako uštedeti Vinjalesovim odlaskom, a u tom slučaju će Franko Morbideli zauzeti njegovo mesto. S druge strane, Maverik bi morao da se zadovolji manjom platom, pošto Aprilija ne može da ga plati kao Jamaha, s obzirom na to da ima drugi najveći ugovor u šampionatu.

Vinjales će se ako se sve ispostavi kao tačno u timu pridružiti svom nekadašnjem timskom kolegi Alešu Espargaru, sa kojim je delio garažu dve sezone u Suzukiju, pre nego što je prešao u Jamahu 2017. Od tada je ostvario osam pobeda i još 15 puta se našao na podijumu.

Komentari

Vaš komentar