Vinjales: Ranije smo bili moj i Rosijev tim, sada smo jedno

Moto GP 15. feb. 202113:30 > 14:43
Podeli:
Maverik Vinjales
© 2021 YAMAHA MOTOR RACING SRL

Vozač Jamahe Maverik Vinjales rekao je u razgovoru sa medijima posle prezentacije novog motora da tim prethodnih godina nije bio ujedinjen, a da je sada drugačiji slučaj.

Pred Vinjalesom je peta sezona u Jamahi, a za razliku od prethodnog perioda sada će mu timski kolega biti Fabio Kvartararo, koji je stigao kao zamena za Valentina Rosija. Čini se da je to dovelo do promene u sistemu rada unutar tima, a španski motociklista veruje da to može da dovede do napretka.

Povezano

Jedva čekam novu sezonu, želim da je dočekam u dobrom raspoloženju, okružen ljudima koji mi daju stabilnost. Znam da sam nekad težak, ali svi u timu razumeju to i vrlo dobro znaju šta mi je potrebno da bih bio brz. Svakako ću dati sve od sebe“, rekao je Vinjales i dodao, „Važno je jedinstvo unutar tima jer u poslednje tri godine nismo svi bili ujedinjeni, a ono što pokušavamo sada da uradimo je da 20-24 ljudi budu jedno i to je najvažnije da bi se zadržao dobar tim. Ranije smo imali moj i Valentinov tim, a sada smo jedno. Prošle sezone smo imali sjajne trke i izuzetno loše, a teško mi je da poverujem da motor može toliko da se promeni od jedne do druge staze. Moramo da idemo duboko u detalje, a ako sreća bude uz nas uživaćemo ove godine“.

Po sadašnjem planu nova sezona počinje u Kataru 28. martu, a na stazi „Losail“ će biti vožene dve trke, kao i jedna predsezonska testiranja. Zbog karakterističnih uslova u toj zemlji, svi se uvek više koncentrišu na ono što sledi, a Vinjales to takođe naglašava.

Svi će testirati u Kataru, svi će dobro raditi, mnogi mogu da budu dobri u Kataru, biće i ludih rezultata, a više razmišljam o trkama koje slede. Posle nas čeka Portimao, prošle godine smo bili loši, ali Morbideli je bio dobar. Svakako, ako želimo da budemo u vrhu na kraju sezone moramo da imamo dobre rezultate i na stazama na kojima nije bio takav slučaj ranije. Ne moramo da pobedimo na svim trkama, ali moramo da budemo pri vrhu“, naglasio je Vinjales.

Maverik Vinjales
© 2021 YAMAHA MOTOR RACING SRL

Španac je istakao da svi u timu vrlo dobro znaju na čemu treba da rade da bi bili bolji, ali da je najvažnije osmisliti dobar plan.

Svi znaju šta ja mogu na ovom motoru, verujemo u njega, kao i u moj stil, zato sam i ostao u ovom timu, a takođe jer i verujem u ovaj projekat. Prošle godine sam se mučio, ali znamo koje probleme smo imali, teško nam je bilo da budemo dobri, a nismo ni imali sreće. Moramo da budemo mirni, kada motor funcioniše, moraćemo da mislimo o borbama sa drugima, o tome šta možemo da unapredimo, a kao što sam već rekao detalji su bitni. Problem je svakako što testiramo na jednoj stazi, ali videćemo šta možemo da uradimo. Potreban nam je dobar plan, a u Kataru će biti važni krugovi tokom popodneva“, istakao je vozač Jamahe.

Iako je sada starosedelac u svom timu, Vinjales ne smatra da je prvi vozač Jamahe, već veruje da će Kvartararo i on morati da rade zajedno da bi uopšte imali šansu.

Ne bih rekao da sam broj jedan u timu, u Jamahi uvek rade za obojicu vozača, daju maksimum za nas, a sve je do načina kako radimo. Fabio i ja ćemo se na stazi boriti, a van nje se poštujemo, naš cilj je da Jamaha ostvari cilj. Morate da budete bolji od drugih, moramo da radimo zajedno, to nam je šansa da bismo bili bolji“, rekao je Vinjales i osvrnuo se na dolazak Kala Kračloua na mesto tim vozača, „Kal može mnogo da nam pomogne, ima kvalitet da pruži maksimum i razume da li nešto funkcioniše ili ne. Deo onoga što sam ja radio ranije će preći na Kala jer sam nekada morao i da testiram i razvijam motor i pored toga se trkam, a to je teško. Ako napravimo dobar plan možemo da imamo veće mogućnosti“.

Ovogodišnji Moto GP šampionat trebalo bi da počne Velikom nagradom Katara 28. marta, uz direktne prenose na Sport Klubu.

Komentari

Vaš komentar