Vrućina „ugasila“ FP3, Miler prvi, Mir mora u Q1

Moto GP 27. mar. 202114:304 komentara
Podeli:
Džek Miler
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vrućina u Kataru nije dozvolila da se na trećem slobodnom treningu postavljaju dobra vremena, tako da on nije imao nikakav uticaj na to ko će direktno ići u Q2 deo kvaifikacija. Najbolji rezultati su oni koji su vozači postavljali u petak.

Tako će u Q2 direktno ići Džek Miler, Frančesko Banjaja, Fabio Kvartararo, Žoan Zarko, Aleks Rins, Maverik Vinjales, Franko Morbideli, Aleš Espargaro, Valentino Rosi i Pol Espargaro. Među onima koji će morati da se bore za dve pozicije u Q1 su svetski šampion Žoan Mir, kao i Aleš Espargaro, dok su tu još Takaki Nakagami, Horhe Martin, Enea Bastijanini…

Temperatura staze je bila preko 45 stepeni celzijusovih na svim delovima, što se smatra ekstremno vrelom stazom i zato nije bilo šanse da se postave bolja vremena.

Treba reći da se u takvoj situaciji najbolje snašao Franko Morbideli koji je vozio 1:54.676, a ispod 1:55 su vozili još samo Aleš Espargaro, koji je imao i jedno izletanje, Aleks Rins, Bred Binder i Luka Marini.

U toku trećeg tereninga je uz Aleša Espargara probleme imao i Enea Bastijanini, dok je i vodeći Džek Miler doživeo drugi pad ovog vikenda.

Komentari

Vaš komentar