Zarko predvodi dominaciju Dukatija na FP2

Moto GP 30. sep 202211:4737 komentara
Podeli:
Žoan Zarko
StephenxBlackberry via Guliver

Francuski motociklista Žoan Zarko bio je najbrži na drugom slobodnom treningu pred trku za Veliku nagradu Tajlanda. Vreme koje je na svom Dukatiju ostvario posle drugog treninga bilo je 1:30,985.

Čitavu akciju iz Burirama pratite u direktnim prenosima ekskluzivno na kanalima Sport kluba, SBB mreži i EON platformi.

Najbrži posle Zarka bili su Frančesko Banjaja iz Dukati Lenovo tima sa 18 hiljaditinki zaostatka i Horhe Martin, Zarkov timski kolega iz Prima Pramak Rejsinga sa 0,172 zaostatka.

VN Tajlanda:

Među prvih deset našli su se još i Luka Marini, Migel Oliveira, Mark Markez, koji je bio najbrži posle FP1, Aleš Espargaro, koji se drastično popravio u odnosu na prvu sesiju, Fabio Kvartararo, Enea Bastijanini i Marko Beceki.

Pred početak FP2 u Moto3 konkurenciji viđen je pljusak, ali se vreme razvedrilo za drugi trening u „kraljevskoj klasi“.

Posle padova Derina Bindera i Kala Kračloua viđene su žute zastavice, a drugačiji uslovi su drastično uticali na ishod. Markez je ostao bez najboljeg vremena tek na šest minuta do kraja treninga.

U generalnom plasmanu prvi je trenutno Kvartararo sa 219 bodova, 18 više od prvog pratioca Banjaje, a treći je Aleš Espargaro sa 194 boda.

Posle Tajlanda ostale su još tri trke u kalendaru Moto GP – 16. oktobra voziće se u Australiji, 23. oktobra u Maleziji, a finiš sezone zakazan je za Valensiju i šesti novembar.

U Moto2 kategoriji Džejk Dikson iz Inde Gasgas Aspara je bio najbrži sa 1:36,280, a sa 0,173 sekunde zaostatka pratio ga je Alfonso Lopez iz Beta Tuls Spid Apa. Vodeći u generalnom plasmanu Augusto Fernandez imao je treće vreme posle drugog treninga.

Japanci dominiraju Moto3 konkurencijom posle dva treninga – najbrži je sa 1:43,5030 Ajumu Sasaki iz Sterilgarda Huskvarne, a Tacuki Suzuki iz Lepard Rejsinga ima 0,191 sekundi zaostatka. Rikardo Rosi iz SIC58 Skvadre ima treće vreme posle dva treninga u petak.

Komentari

Vaš komentar