Zarko prvi, 12 vozača u rekordu, „pozdrav“ Marka i Fabija

Moto GP 14. maj. 202211:01 > 11:024 komentara
Podeli:
xJosexBretonx via Guliver image

Na trećem slobodnom treningu pred Veliku nagradu Francuske u Le Manu najbrži je bio Žoan Zarko, a još 11 vozača je u subotu ujutru vozilo krug koji je bolji od rekorda staze.

Subota je bila dan za postavljanje najboljih vremena tokom ovog vikenda i vozači su imali odličnu priliku da se spreme za kvalifikacje koje će po svemu sudeći biti spektakularne. Žoan Zarko je bio prvi sa vremenom 1:30.537, dok je drugi bio Frančesko Banjaja koji je bio sporiji za svega 31 hiljaditinku. Treće mesto je zauzeo još jedan Francuz Fabio Kvartararo.

Odmah iza njega je Mark Markes, a u Q2 direktno idu još Džek Miler, Aleš Espargaro, Takaki Nakagami, Aleks Rins, Pol Espargaro i Enea Bastijanini. U Q1 će morati Žoan Mir, Bred Binder, Horhe Martin, Maverik Vinjales, Franko Morbideli…

Inače tokom trećeg treninga su se vozači često smenjivali na vrhu, najpre je Enea Bastijanini imao najbolje vreme da bi u finišu vozači počeli sa obaranjem rekorda. Prvi je to učinio Fabio Kvartararo, ubrzo je novi rekord postavio Peko Banjaja, a zatim i Žoan Zarko.

Interesantan detalj je bio između Kvartarara i Marka Markesa. Španac je u jednom krugu pratio Fabija i koristio njegovu zavetrinu, potom su zajedno u jednom trenutku izašli iz boksa, a sve se završilo šampionskim pozdravom njih dvojice.

Što se tiče Moto3 kategorije u petak je najbrži bio Denis Fođa, drugi je bio Isan Gevara, a treći Tacuki Suzuki.

Trku za Veliku nagradu Francuske možete pratiti na Sport Klubu uz SBB ili ukoliko još niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana. (PROMO)

Komentari

Vaš komentar