Zvanično: Maverik Vinjales i Jamaha se rastaju 2022.

Moto GP 28. jun. 20219:22 > 9:2943 komentara
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Španski motociklista Maverik Vinjales neće nastaviti saradnju sa Jamahom u sezoni 2022, zvanično je potvrđeno.

Očekuje se da će 26-godišnjak iz Figeresa nastaviti karijeru u Apriliji, koja za sezonu 2022. ima samo jednog vozača – Aleša Espargara.

Moto GP:

Naše partnerstvo je bilo značajno za mene tokom prethodnih pet godina. Teško je bilo doneti ovu odluku jer smo zajedno proživeli mnogo toga – i velike uspehe i teške trenutke. Potpuno sam posvećen ekipi do kraja sezone“, rekao je povodom svog odlaska Maverik Vinjales.

Sa tugom se rastajemo od Maverika. VN Nemačke bila je veoma teška za nas, ali ćemo, kao što je to uvek i bio slučaj, dati sve od sebe da do kraja sezone pružimo Maveriku svu potrebnu podršku da ostvari najbolje moguće rezultate“, izjavio je šef ekipe Lin Džarvis.

Vinjales je još u januaru prošle godine dobio novi, dvogodišnji ugovor sa Jamahom do kraja 2022. Međutim, do trzavica u odnosu između dve strane su bile evidentne i tokom prošle sezone, a do kulminacije je stiglo poslednjih nedelja. Velika nagrada Nemačke, ubedljivo najgora trka u Vinjalesovoj karijeri, bila je jasan pokazatelj da je kraj blizu.

Šampion Moto3 kategorije iz 2013. godine je otvoreno iskazao nezadovoljstvo svojim timom posle trke na „Sahsenringu“, a posebno je naglasio da nije dobio nijedan odgovor na svoja pitanja.

Jamaha će u slučaju rastanka svakako uštedeti Vinjalesovim odlaskom, a u tom slučaju će Franko Morbideli zauzeti njegovo mesto. S druge strane, Maverik bi morao da se zadovolji manjom platom, pošto Aprilija ne može da ga plati kao Jamaha, s obzirom na to da ima drugi najveći ugovor u šampionatu. Vinjales će se ako se sve ispostavi kao tačno u timu pridružiti svom nekadašnjem timskom kolegi Alešu Espargaru, sa kojim je delio garažu dve sezone u Suzukiju, pre nego što je prešao u Jamahu 2017. Od tada je ostvario osam pobeda i još 15 puta se našao na podijumu.

Komentari

Vaš komentar