„Zver“: Banjaja želi Milera, zna kakvi smo Martin i ja

Moto GP 15. maj. 202220:26 > 20:2714 komentara
Podeli:
Enea Bastijanini
xGrahamxHoltx ESM-0455-0008 via Guliver

U nedelju je u Le Manu vozač Gresini Rejsinga Enea Bastijanini stigao do treće ovosezonske pobede u MotoGP šampionatu, a govoreći za medije osvrnuo se i situacije u Dukatiju u vezi sa tim ko će u budućnosti biti član tog tima zajedno sa Frančeskom Banjajom.

Bastijanini je upisao treću pobedu ove sezone i ujedno kraljevskoj klasi, sa tri sekunde prednosti u odnosu na Džeka Milera na fabričkom Dukatiju.

Moto GP:

„Ja nisam šef Dukatija, ali mislim da je situacija u kojoj se ja nalazim bolja nego kada bih bio u timu Dukatija. Peko Banjaja mi je rekao da bi više voleo da ostane u timu sa Džekom Milerom. Ne znam da li će ga u timu poslušati. Mislim da želi da Miler bude njegov partner jer zna moj potencijal i potencijal Horhea Martina. To može da bude problem za njega“, izjavio je posle pobede 24-godišnji Enea Bastijanini.

Banjaja ima ugovor sa Dukatijem do 2024. godine, a ostaje da se vidi ko će mu biti timski kolega u narednoj sezoni – trenutni saborac Džek Miler ili motociklista Pramaka, 24-godišnji Horhe Martin.

„Ja mogu da budem brz, čak i ako ostanem u Gresiniju. Mislim da je moj motocikl veoma sličan fabričkom“, kazao je vozač Gresini Rejsinga.

„Miler je moj kolega od 2019. godine. Dobro ga poznajem i normalno je da volim da budem u društvu nekoga sa kim sam dugo delio boks. Ipak, tim je taj koji bira“, izjavio je Frančesko Banjaja, kada su ga novinari upitali da komentariše Bastijaninijevu izjavu.

Fabio Kvartararo je zadržao prvu poziciju u šampionatu posle Le Mana i sada ima 102 boda, samo četiri više od Aleša Espargara, a osam od Bastijaninija.

Naredna trka Moto GP šampionata vozi se za Veliku nagradu Italije 29. maja, a ekipa Sport Kluba će biti u Muđelu da isprati sva dešavanja.

Komentari

Vaš komentar