NASCAR: Slavio posle 127 trka!

Nascar 20. mar 20173:00 > 3:02
Chris Trotman/Getty Images

Vozač Ričard Čajldres rejsinga Rajan Njumen trijumfovao je na četvroj trci ovogodišnjeg NASCAR Monster Energy kupa, koja je vožena u Finiksu.

Njumen je napravio veliko iznenađenje u Arizoni, i to pošto se kockao propustivši promenu guma dva kruga pre kraja. Na taj način je sa sedmog mesta napredovao do vođstva, koje je zadržao do cilja.

39-godišnji Amerikanac je tako prekinuo niz od 127 trka bez pobede, a prethodnu je ostvario u 2013. godine u Indijanapolisu.

U borbi za pobedu, Njumen je uspeo da se odupre napadima Kajla Larsona, koji je treću trku zaredom završio na drugom mestu. Njima dvojici se na podijumu pridružio Kajl Buš, koji je vodio tokom većeg dela poslednje etape trke.

Larson i Buš su, kao većina ostalih vozača, otišli u boks kada je Džoi Logano udario u zid pošto mu je pukla guma šest krugova pre kraja. Njuman je odlučio da ne ode u boks, što mu se isplatilo, pa je Ševroletu doneo prvu pobedu ove sezone.

Posle četiri trke, Larson vodi u generalnom plasmanu sa 184 boda, šest više od Breda Keselovskog, koji je bio peti u Finiksu.

NASCAR sezona se nastavlja već naredne nedelje u Fontani, u Kaliforniji, a tu trku ćete moći da pratite u direktnom prenosu na Sport klubu.