Trueks pokorio Kanzas, Almirola završio u bolnici

Nascar 14. maj. 201713:53 > 13:55
Podeli:
Sarah Crabill/Getty Images

Protekle noći vožena je 11. trka ovogodišnjeg Monster Enerdži Sprint kupa na kojoj je slavio Martin Trueks junior, ali ju je obeležio težak udes u koji su bili umešani Džoi Logano, Erik Almirola i Denika Patrik.

Do incidenta je došlo kada je Logano izgubio kontrolu pri brzini od 250 km/h i udario u Patrikovu, a onda je na njih naleteo Almirola u punoj brzini. Na stazi je istaknuta crvena zastavica, a lekarske ekipe su morale da iseku lim da bi izvukle Almirolu iz njegovog automobila.

Almirola je odmah prebačen u bolnicu i poslednje informacije govore da je njegovo stanje stabilno. Logano je posle incidenta rekao da mu je nešto puklo u automobilu i da nije mogao da ga kontroliše.

Trueks je u Kanzasu došao do druge pobede ove sezone, a prve na toj stazi, pošto je uspeo da se odvoji posle poslednjeg, 15. restarta trke. 36-godišnji Amerikanac je vodio tokom 104 od 267 krugova, a na kraju se deveti put u karijeri našao na najvišem stepeniku pobedničkog postolja.

Zanimljivo je da je Trueks pre ove sezone tri puta trku završio sa najviše krugova u vođstvu, ali do subote nije uspeo da slavi na „Kanzas Spidveju“.

Drugo mesto zauzeo je Bred Keselovski, ispred Kevina Harvika.

Naredne nedelje vozi se ‚Ol star‘ trka u Šarlotu, koja se ne boduje za generalni plasman, ali je izazovna za vozače, pošto pobedniku donosi ček na milion evra.

Generalni plasman možete da pronađete na ovom linku.