NASCAR: Kajl Buš prekinuo "post" od 36 trka

Nascar 31. jul. 20170:45 > 1:14
Podeli:
Jared C. Tilton/Getty Images

Vozač Džo Gibs Rejsinga Kajl Buš trijumfovao je na 21. trci NASCAR Monster enerdži kup serije vožene na stazi "Pokono rejsvej" u Long Pondu u Pensilvaniji.

32-godišnji Buš je tako u NASCAR takmičenju pobedio prvi put posle 36 trka bez trijumfa, a obezbedio je i mesto u ovogodišnjem plej-ofu. 

Buš je trku započeo sa pol-pozicije, a ključni momenat se dogodio u 145 krugu kada je prestigao tada vodećeg Kevina Harvika, da bi zatim prednost zadržao do kraja i prvi prošao kroz cilj. 

Posle prve pobede na „triki trianglu“ u Long Pondu, Buš je nadomak slavlja na svakoj NASCAR stazi. Od 24 aktivne staze njemu je ostalo još da pobedi na „Šarlot motor spidveju“.

Takođe, zanimljivost je da je Buš u svojoj Tojoti doneo 100. NASCAR pobedu za japanskog proizvođača. 

Buš je trku, u kojoj nije viđeno toliko uzbuđenja u odnosu na prethodne, završio u vremenu 2:51.02.000, dok je drugi bio Kevin Harvik iz Stjuart Has rejsinga sa 6,178 sekundi zaostatka, a treći je bio Martin Trueks junior sa 6,821 sekundi kašnjenja.

Sledili su ih Deni Hamlin na četvrtom mestu, Bred Keselovski na petom, Klint Bojer na šestom mestu, a u prvih deset su bili i Danijel Suarez, Erik Džons, Met Kenset i Čejs Eliot.

U generalnom plasmanu vozača vodi Martin Trueks junior sa 823 boda, drugi je Kajl Larson sa 738, na trećem mestu je Kevin Harvik sa 726, a onda Kajl Buš sa 723 boda.

Sledeća trka NASCAR Monster enerdži kup serije se vozi 6. avgusta u Votkins Glenu u državi Njujork, uz direktan prenos na Sport klubu 2 (nedelja, 21,00).