NASCAR: Trueks junior najbrži u Šarlotu

Nascar 9. okt. 201716:16 > 16:57
Podeli:
Jared C. Tilton/Getty Images

U noći između nedelje i ponedeljka vožena je prva trka drugog dela nokaut faze NASKAR Monster Enerdži kup serije u Šarlotu, na kojoj je trenutni lider u generalnom plasmanu Martin Trueks junior izborio šest trijumf u sezoni.

Trueks junior, kojem je to druga pobeda u plej-ofu na svega četiri odvožene trke, 337 krugova na „Šarlot Motor Spidveju“ završio je u vremenu od 29:313 minuta, što je za skoro sekund bilo bolje vreme od onog koje je ostvario Čejs Eliot. 

Vozač Frničr Rou Rejsinga je prvu fazu trke od 90 krugova odvozio loše, ali to je uticala i loša startna pozicija. Ipak, u drugoj etapi Trueks je podigao nivo i završio je na visokom trećem mestu. U finalnoj deonici, 37-godišnji vozač izbio je na prvo mesto i uprkos dva problema držao lidersku poziciju sve do samo kraja.

Drugoplasirani Eliot, iako nije bio brži od Trueksa, jeste sakupio više poena od njega. Razlog tome bili su dobri plasmani vozača Hendriks motorsporta u prve dve deonice, koje je završavao na drugom mestu. Sa po devet poena iz uvodnih etapa, Eliotov bodovni saldo iz Šarlota iznosi 53 boda, šest više od Trueksa. 

Brian Lawdermilk/Getty Images

Treće mesto pripalo je Kevinu Harviku iz Stjuart-Has rejsinga, koji je uprkos boljoj startnoj poziciji od rivala koji su završili ispred njega, kao i trijumfima u prve dve etape, kasnio skoro pola sekunde za Eliotom. Ipak, te dve etapne pobede ukombinovane sa trećim mestom popravili su njegovo bodovno stanje za 54 poena.

Trueks junior je uprkos manjem broju osvojenih bodova i dalje siguran na prvoj poziciji sa ukupno 3.106, a najbliži rival mu je Kajl Larson sa 3.072 boda. Larson je trku završio na 10. mestu sa 38 poena.

Kajl Buš doživeo je nesreću i nije uspeo da završi trku, čime je dozvolio Larsonu, Harviku, Eliotu i Deniju Hamlinu da ga nadskoče u generalnom plasmanu.

Naredna trka drugog dela nokaut faze NASKAR Monster Enerdži kup, pod nazivom „Alabama 500“ voziće se u nedelju na „Taladega Superspidveju“ u Linkolnu.