Sjajnom Loganu prva Naskar titula u karijeri

Nascar 19. nov. 20180:50 > 0:55
Podeli:
Chris Graythen/Getty Images

Vozač Penskea Džoe Logano prvi put u karijeri osvojio je šampionsku titulu u Monster Enerdži kup seriji.

Dramatična trka u Majamiju rešena je u poslednjih dvadesetak krugova u trenucima kada je zbog incidenta u kojem je učestvovao Dani Suarez istaknuta žuta zastava. U tim trenucima lider trke bio je Kajl Buš ispred Kevina Harvika, Martina Trueksa Juniora i Logana, a to su ujedno bila i četvorica jedinih kandidata za osvajanje titule.

Prilikom promene guma i dolivanja goriva Buš i Trueks su zadržali prvo i drugo mesto dok su mehaničari Penskea omogućili Loganu da se na stazu vrati kao trećeplasirani. Inače, pre početka trke Toj Gordon, šef Loganovog tima, je rekao kako bi iz sebičnih razloga voleo da dođe do žutih zastava 20-tak krugova pre kraja jer bi u tom slučaju njegov vozač imao najveće šanse da pobedi.

Ispostavilo se da je Gordon znao šta priča jer je prilikom restarta Logano vrlo brzo prestigao Kajla Buša da bi na 11 krugova pre kraja uspeo iza sebe da ostavi i do tada vodećeg Trueksa Juniora.

Posumnjali smo da bi u tom duelu moglo da dođe do nekog incidenta s obzirom na dešavanja iz Martinsvila od pre tri nedelja kada je Logano bukvalno izgurao sa staze Trueksa i došao do pobede. Ovog puta incidenata nije bilo, a Logano je do kraja trke samo povećavao prednost i potpuno zasluženo stigao do šampionskog trofeja.

Loganu je ovo deseta godina takmičenja u šampionatu, u Majamiju je došao do 21. trijumfa, a inače je najmlađi pobednik jedne od trka u istoriji Naskara. Interesntno je i da je sa najmanje pobeda (dve) obezbedio mesto u finalu.

Ovim trijumfom izjednačio se sa rivalima iz Majamija Harvikom, Kajlom Bušom i Trueksom Juniorom jer sada sva četvorica imaju po jednu titulu.

Branilac trofeja  Trueks morao je da se zadovolji drugim mestom, treći je bio Harvik, a četvrti po mnogima i favorit Kajl Buš koji je na završnoj trci sezone bio žrtva svojih mehaničara koji su u četiri navrata loše obavili posao prilikom zamene guma i dolivanja goriva.