Deni Hemlin otvorio Naskar sezonu pobedom u Dajtoni

Nascar 18. feb 20191:58 > 2:12
Brian Lawdermilk/Getty Images

Na trci 500 milja Dajtone pobedu je ostvari Deni Hemlin, a to je njegova druga pobeda na ovoj stazi u poslednje četiri godine.

Vozač Džo Gibs Rejsinga Deni Hemlin je slavio u trci koja je trajala preko četiri sata zbog velikog broja udesa. Prvi veliki udes se desio kada je Džimi Džonson ulazio u pit, a zatim je nastradao u sudaru kog su započeli Kodi Vejr i Bi Džej Mekliod. U udesu je Džonsonov Ševrolet imao veliku štetu i on nije mogao da nastavi trku, a u udesu su učestvovali i Tajler Redik, Riki Stenhaus, Pol Menard i Kajl Buš. 

Još jedan veliki udes se desio na deset krugova do kraja, a njega je izazvao Pol Menard. U udesu je učestvovao 21 automobil, a zbog ovoga je istaknuta crvena zastava jer je bilo neophodno da se počisti staza. Vozač koji je branio titulu u Dajtoni Ostin Dilon je završio trku u ovom udesu. 

Iza Denija Hamlina su trku završili Kajl Buš i Erik Džons, a bila je to tako trostruka pobeda za Tojotu i Džo Gibs Rejsing. Inače pobedu je Džo Gibs posvetio svom najstarijem sinu koji je preminuo u 49. godini pre oko mesec dana Džej Di Gibsu.