Kajl Buš najbolji u Pokonu

Nascar 2. jun. 201923:32
Podeli:
Jared C. Tilton/Getty Images

Kajl Buš vozač Džo Gibs Rejsing tima u Pokonu ostvario 55. pobedu u karijeri. Trka je odlučena u poslednjih 30 krugova, kada je Bušov najveći rival na stazi Kevin Harvik dobio kaznu "nekontrolisane gume" što je vozač Džo Gibsa do kraja eksploatisao i bez većih problema došao do trijumfa.

Prve dve etape u Pokonu osvojio je vozač Čip Ganesi Rejsinga Kajl Larson, ali zbog incidenta na stazi 25 krugova pre kraja, nije bio konkurentan za pobedu.

Interesantno, da Kevin Harvik nikada nije pobedio u Pokonu, dok je Kajl Buš upisao svoj treći trijumf. Trku je obeležilo i nekoliko incidentnih situacija, pa su bez plasmana ostali Ostin Dilon i Martin Truleks junior, pobednik prošlonedeljne trke u Šarlotu. Drugo mesto u Pokonu osvojio Bret Keslovski iz tima Penske, dok je na trećem mestu bio još jedan vozač Džo Gibs Rejsinga Edi Džons. Upravo su vozači ovog tima ostvarili čak devet pobeda ove sezone, dok su četiri upisali momci iz tima Penske. Ostali timovi mogu da se podiče samo jednom pobedom i to onom koju je ostvario Čejz Eliot iz Henrih Motor Sporta.

Naredna trka na programu je sledeće nedelje od 20 časova u Mičigenu.