Eliot još jednom pokorio Votkins Glen

Nascar 5. avg. 20190:31 > 0:32
Podeli:
Getty images/Chris Graythen

Čejsi Eliot, vozač Henrik Moto sporta došao je do druge pobede u sezoni na legendarnoj stazi u Votikins Glenu na kojoj se nekad vozila i Formula 1.

Vozači u Monster enerdži NASCAR seriji imaju dva puta u sezoni mogućnost da se takmiče na klasičnim trkačkim stazama. Ove godine su već postigli Sonomu i ovo je bila poslednja prilika da pokažu umeće, konkretno na Votkins Glenu.

Pre tri god NASCAR je dozvolio da se trke na klasičnim stazama voze i po kiši.

Ovu trku obeležio je duel izmeđ Čejsa Eliota i Martina Trueksa juniora koji su od prvog kruga vodili žestoku borbu, baš kao i prošle sezone kada je Eliot upisao prvu pobedu u karijer.

Tada je ulogu spotera odigrao njegov legendarni otac Bil Eliot, a Čejs je godinu dana kasnije slavio i bez pomoći legende i ostavio Trueksa iza sebe čime je pokazap da postaje specijalista za klasične trkačke staze.

Na trećem mestu našao se Deni Hamlin, a trku će po lošem pam Kajl Buš koji je u dva navrata imao kontakte sa rivalima, sa Vilijamom Bajronom i Babom Valasom, okretao se na stazi pa je na kraju morao da se zadovolji 11. mestom u trci.

Sledeća, 23. trka u šampionatu na programu je sledeće nedelje u Mičigenu.