Logano sa 28. mesta do trijumfa u Finiksu

Nascar 9. mar. 20200:14
Podeli:
Chris Graythen/Getty Images

Vozač Penskeja Džoi Logano ostvario je drugu ovosezonsku pobedu u šampionatu Monster Enerdži Kup Serije, 25. u karijeri na trci u Finiksu.

Lidersku poziciju Logano je preuzeo u trećoj etapi i manje-više je čuvao zahvaljujući odličnim restartima, a nije ga pokolebala ni činjenica da je tokom druge etape imao kaznu zbog „lutajuće gume“, posle čega je u jednom momentu pao na čak 28. mesto.

Šampion iz 2018. tako je nastavio sa dobrim rezultatima u tekućem šampionatu i postao prvi vozač koji je došao do dva trijumfa. Ujedno, ispostavilo se da je dobar potez bio i prekid saradnje sa Todom Gordonom i angažovanje novog šefa Pola Volfa, koji je do ove sezone radio sa Bredom Keslovskim.

Baš je Keslovski bio tragičar trke, jer je u finišu imao dobru poziciju, ali je presudila pogrešna odluka da ostane na stazi sa starim gumama, u momentu kada ih je većina rivala zamenila.

Drugo mesto u Arizoni osvojio je Kevin Harvik, koji je do sada čak devet puta pobeđivao na ovoj stazi. Treće mesto pripalo je aktuelnom šampionu Kajlu Bušu, koji i dalje čeka prvi trijumf u sezoni. Na stazi u Finiksu, dugoj jednu milju, prvi put smo videli primenu novog aero paketa, koji je uveden samo za staze kraćih deonica, koji doprinose većoj uzbudljivosti samih trka, a primenu pravila videćemo devet puta u tekućoj sezoni.

U generalnom plasmanu vodi Logano, a njegov timski kolega Rajan Blejni zadržao je drugu poziciju i pored toga što je trku u Finiksu završio u 60. krugu usled incidenta u kojem su učestvovali Bred Keslovski i Deni Hamlin.

Naredna trka na programu je naredne nedelje 15. marta u Atlanti.