Vratio se Naskar! Harvik dobio trku "pravih heroja"

Nascar 18. maj. 20201:25 > 1:29
Podeli:
Jared C. Tilton/Getty Images

Kevin Harvik je pobednik pete trke ovogodišnjeg Naskar šampionata, a prve koja se vozila posle prekida koji je nastao zbog pandemije koronavirusa. Drugi je bio Aleks Bouman, a treći Kurt Buš.

Trku u Darlingtonu, koju su nazvali „Pravi heroji“ zbog toga što su to prvi sportisti u Americi koji su se vratili na scenu, je započeo sa prvog mesta Bred Keslovski. On je pol poziciju dobio žrebom. On je odmah i poveo u trci a pratio ga je Aleks Boumen, da bi već u drugom krugu bio prvi udes i košn period.

Keslovski je bio i dalje prvi posle toga, Martin Trueks je imao dosta problema i bio je loše plasiran, a Kevin Harvik je bio drugi. Posle još jednog košna, u 45. krugu je Aleks Boumen došao do prvog mesta, a osim njega i Džimi Džonson je pretekao Keselovskog. Kasnije je Džonson pretekao i Boumena, ali je u 91. prvom krugu izleteo sa staze.

Dugo potom je vodio Kevin Harvik, a pratili su ga Keselovski, Trueks, Džoj Logano i Kurt Buš. Harvik je veliki problem imao u 175. krugu kada je bio na zameni guma, a kako je to ekipa loše odradila izašao je iz pit lejna kao sedmi, dok je Keselovski preuzeo lidersku poziciju. On je i dobio drugu etapu.

Potom je Aleks Boumen preuzeo vodeću poziciju, da bi u 219. krugu Harvik uspeo da se vrati na prvo mesto. Boumen je potom bio drugi, Keselovski treći, a njega je kasnije pretekao i Čejs Eliot. Harvik je uspevao da odoli napadima Boumena i da zadrži prvo mesto i dođe do 50. pobede u Naskaru Kupu.

Sledeća trka je u noći između srede i četvrtka takođe u Darlingtonu uz prenos na našim kanalima.