Martinu Trueksu pobeda u Martinsvilu i pored kazne

Nascar 11. jun. 20208:12 > 8:14
Podeli:
Jared C. Tilton/Getty Images

Martin Trueks Junior je slavio na Naskar trci u Martinsvilu, a to je ovom vozaču druga uzastopna pobeda na ovoj stazi.

U ranoj fazi trke Martin Trueks je imao kaznu zbog toga što je prešao liniju u pit roudu, ali je i pored toga kao i pored novih pravila koja se tiču aerodinamike uspeo da dođe do pobede i to prilično dominantno u poslednjoj etapi. To je prva Martinova pobeda ove sezone.

Drugi je bio Rajan Blejni, treći Bred Keselovski, četvrti Džoj Logano, a vodeći u generalnom plasmanu i pobednik prošle trke u Atlanti Kevin Harvik je završio tek na 15. mestu.

Prvu etapu u trci je dobio Džoj Logano, drugu Džimi Džonoson, dok je u trećoj najpre vodio upravo Džonson i pratili su ga Blejni, Logano, Boumen i Harvik. U 273. krugu je Blejni uspeo da prestigne Džimija Džonsona i da preuzme prvo mesto da bi desetak krugova kasnije njega obišao Džoj Logano.

Na 145 krugova do kraja Logano je bio u tesnoj borbi sa Bredom Keselovskim i Čejsom Eliotom , a u 365. krugu je Keselovski prestigao Logana, što je iskoristio i Martin Trueks koji je došao do druge pozicije. U 370. krugu Martin obilazi Breda i do kraja održava svoje vođstvo i samo ga uvećava.

Naredna trka je na Houmsted-Majami Spidveju na Floridi od 21 i 30 i nju ćete moći da pratite na našim kanalima.