FBI: Valas nije bio meta, kanap je tu odavno

Nascar 24. jun. 202017:59 > 18:09
Podeli:
Christian Petersen/Getty Images

Federalni istražni biro (FBI) objavio je da je omča nađena u boksu Babe Valasa pred trku Naskara u Taladegi zapravo konopac koji tamo stoji još od prošle godine.

Chris Graythen/Getty Images

Valas je jedini Afroamerikanac u Naskaru, a posle poslednjih dešavanja u Sjedinjenim Državama svi vozači i čelnici šampionata su mu pružili podršku.

Povezano

Pred trku u Taladegi prošlog vikenda pojavile su se informacije da je Valas bio meta rasističkog incidenta, zbog čega je uključen i FBI. Međutim, ispostavilo se da je u pitanju bio konopac koji je tako zavezan da liči na omču za vešanje da bi se lakše zatvorila vrata od garaže. Istragom je ustanovljeno da je taj konopac tako namešten još od oktobra.

FBI je objavio da je 15 agenata obavilo brojne razgovore povodom dešavanja na stazi „Taladega“, a da je pregledom dokaza ustanovljeno da nije bilo nikakvog zločina.

FBI je obavio svoju istragu na stazi ’Taladega’ i ustanovio da Baba Valas nije bio meta zločina iz mržnje. U izveštaju FBI, a fotografije to potvrđuju, da je konopac za povlačenje vrata garaže zavezan kao omča i da je takav slučaj još od prošloe jeseni. To je očigledno mnogo ranije nego što je njegov tim došao na stazu i postavio svoju opremu. Cenimo brzu i temeljnu istragu FBI i zahvalni smo što znamo da ovo nije bilo namerno, kao i da to nije bio rasistički akt protiv Babe. I dalje smo nepokolebljivi u našoj posvećenosti pružanju okruženja za sve koji vole trkanje“, stoji u saopštenju Naskara.

Naredna trka Naskar sprint kupa na programu je u subotu u Pokonu i moći ćete da je pratite na Sport Kluba.