Kraj neverovatnog Džonsonovog niza zbog koronavirusa

Nascar 4. jul 202011:51 > 11:55
Podeli:
Jared C. Tilton/Getty Images

Sedmostruki šampion Naskara Džimi Džonson pozitivan je na koronavirus, zbog čega će prvi put u karijeri propustiti trku, i to posle 663 starta, što je rekord šampionata.

44-godišnji Džonson je prvi vozač u bilo kojoj Naskar seriji koji je zaražen koronavirusom, a za sada nema informacija da li če i kako to uticati na dvostruki vikend na stazi “Indijanapolis Motor Spidvej”. U subotu je na legendarnoj stazi na programu trka Indikar serije, a dan kasnije Naskara, koju ćete moći da pratite dan kasnije od 22 časa na Sport Klubu 2.

Iskusni automobilista ističe da nema simptome i da se neće vratiti na stazu dok ne dobije dozvolu lekara. Džonson je testiran pošto je njegova supruga bila pozitivna pošto je osetila simptome slične alergiji.

Moj prioritet su zdravlje i bezbednost mojih voljenih i mojih timskih kolega. Nikada nisam propustio trku u svojoj karijeri u Sprint kupu, ali znam da će biti teško gledati sa strane, kada bi trebalo da sam na stazi i da se takmičim. Iako je ova situacija ekstremno razočavajuća, vratiću se spreman da pobeđujem i dovedem sebe u poziciju da se borim za plej-of”, istakao je Džonson.

Džonson bi potencijalno mogao da propusti i trku u Kentakiju, kao i ‘Ol star’ u Bristolu. U ovom trenutku drži 12. poziciju u generalnom plasmanu sa 390 bodova, dok vodeći Kevin Harvik ima 581.