Džordan formirao tim u Naskaru, Valas jedini vozač

Nascar 22. sep. 202012:37 > 12:42
Podeli:
REUTERS/Benoit Tessier

Legendarni košarkaš Majkl Džordan i trostruki osvajač Dejtone 500 Deni Hemlin udružili su snage i osnovali tim u Naskar kupu, a jedini vozač u narednoj sezoni biće im Baba Valas.

Valas je jedini tamnoputi vozač u Naskaru, dok je Džordan drugi tamnoputi vlasnik nekog tima u toj seriji.

Povezano

Ranije ove godine, Valas je uspešno izveo kampanju protiv isticanja zastave Konfederacije na trkama Naskar serije. Ostali vozači su mu, takođe, pružili podršku u borbi protiv radne nejednakosti.

Šestostruki osvajač NBA prstena istakao je da mu je plan da njegov tim edukuje novu publiku, kao i da će to otvoriti više prilika za tamnopute ljude u auto-moto sportu.

Tokom istorije, Naskar se mučio sa raznolikošću i bilo je tek nekoliko tamnoputih vlasnika timova. Vreme da se ovo uradi se činilo savršeno jer Naskar evoluira i prihvata društvene promene sve više i više”, istakao je Džordan.

Pre nekoliko meseci činilo se da je Valas bio meta napada na rasnoj osnovi, pošto je omča pronađena u njegovoj garaži na “Taladega Superspidveju” u Alabami. Istragom FBI ustanovljeno je da je ta omča tu već godinama i da se njom u stvari zatvaraju vrata garaže.

Ovo je jedinstvena prilika koja se pruža jednom u životu, za koju verujem da je sjajna za mene u ovom trenutku moje karijere”, rekao je Valas.

Hemlin će u narednom periodu biti manjinski vlasnik tima, pošto se i dalje takmiči kao vozač Džo Gibs rejsinga.

Džordanov tim će u Naskaru debitovati naredne godine, a ime, broj koji će Valas nositi i koji automobil će voziti biće objavljeni naknadno.