Harvik sa najviše pobeda bez Velikog finala

Nascar 2. nov. 202019:47 > 19:49
Podeli:
Brian Lawdermilk/Getty Images

Pobedom u Martinsvilu Čejs Eliot je prvi put u karijeri obezbedio plasman u veliko finale Kup serije u Naskaru koji će se održati tokom vikenda u Finiksu. Bez plasmana u završnicu ostao je jedan od glavnih favorita Kevin Harvik.

Pored vozača Henrik Motorsporta, za titulu šampiona boriće se još Džoj Logano i Bred Keslovski iz tima Penske i Deni Hamlin, vozač Džo Gibs Rejsing tima. U ovoj konkurenciji Eliot i Hamlin nikada nisu bili šampioni, dok će se Logano i Keslovski boriti za svoju drugu titulu. Trka u Martinsvilu bila je super interesantna, Eliota je u finale vodila samo pobeda, baš kao i Martina Trueksa juniora, Kurta Buša i Aleksa Boumena.

Eliot i Martin Trueks su se smenjivali u vođstvu, ali je 40 krugova pre kraja Eliot izveo ključni manevar, preuzeo lidersku poziciju i na taj način Trueksa izbacio iz šampionske trke. Najveća borba vodila se za treće, četvrto i peto mesto u kojoj su učestvovali Keslovski, Hamlin i Kevin Harvik. Ovaj poslednji je bukvalno u poslednjoj krivini probao da prestigne aktuelnog šampiona Kajla Buša i domogne se finala, ali je došlo do kontakta posle kojeg su obojica završili trku izvan staze.

Apsurd je da u velikom finalu neće biti Kevina Harvika koji je ove sezone imao najviše pobeda, čak devet. U odnosu na prošlu godinu učesnik velikog finala samo je Deni Hamlin, a već tri nedelje je poznato da titulu neće braniti Kajl Buš iz Džo Gibs Rejsing tima.