Dakar: Al-Atija najbrži, Bareda među motociklistima

Podeli:
Naser Al-Atija
Reuters, Hamad I Mohhamed

Naser Al-Atija pobednik je druge etape 43. Dakar relija, koji se vozi u Saudijskoj Arabiji. Drugo mesto u ponedeljak pripalo je Stefanu Peteranselu, dok je trećeplasirani Karlos Sains.

U generalnom plasmanu u konkurenciji automobila vodi Stefan Peteransel, koji u odnosu na Sainsa ima prednost od 6 minuta i 37 sekundi.

Drugu etapu od Biše do Vadi ad-Davasira u dužini od 685 kilometara (457 km specijalnih ispita), Al Atija je u svojoj Tojoti prevezao za četiri sata, tri minuta i 14 sekundi. Drugoplasirani Peteransel u Miniju imao je dva minuta i 35 sekundi zaostatka.

Drugi vozač Minija, Karlos Sains je zaostao devet minuta i 17 sekundi. Višestruki svetski šampion u reliju, Sebastijan Loeb imao je preko 16 minuta zaostatka i zauzeo je šesto mesto.

U konkurenciji kamiona drugu pobedu na Dakar reliju zabeležio je Rus Dmitrij Sotnikov za volanom KAMAZ-a. On je kroz cilj prošao posle četiri sata, 37 minuta i 44 sekunde.

Tri minuta i 17 sekundi zaostatka imao je drugi Rus, Ajrat Mardejev, dok se na treće mesto plasirao Belorus Sergej Vjazovič sa šest i po minuta slabijim vremenom od pobedničkog.

U generalnom plasmanu Sotnikov ima više od 17 minuta prednosti u odnosu na Vjazoviča.

U konkurenciji motociklista dominirao je Đoan Bareda, koji je zabeležio jubilarnu 25. etapnu pobedu na Dakar reliju. Na ovaj način Španac je izbio i na prvo mesto u generalnom plasmanu.

Vozač Monster Enerdži Honda Tima došao je do cilja posle četiri sata, 17 minuta i 56 sekundi, pa je za tri minuta i 55 sekundi nadmašio klupskog druga, Amerikanca Rikija Brabeca. Treća pozicija pripala je Čileancu Pablu Kintanilji, za volanom Huskvarne, koji je imao zaostatak od šest minuta i dve sekunde.

Srpski as Gabor Sagmajster je u konkurenciji 93 takmičara zauzeo 82. mesto, sa nešto više od tri sata zaostatka za pobednikom.

U generalnom plasmanu Dakar relija među motociklistima vodi Bareda Bort sa 8 sati, 15 minuta i 38 sekundi. Drugoplasirani Brabec zaostaje šest minuta i 23 sekunde, dok je trećeplasirani Ros Brenč iz Bocvane sa +6:37 minuta za vodećim Špancem. Sagmajster je na 86. mestu sa više od šest sati zaostatka.

Komentari

Vaš komentar