Dakar: Al-Atija se bliži Peterhanselu, Gabor 77. u utorak

Ostala takmičenja 5. jan. 202114:05 > 14:12
Podeli:
Naser Al-Atija
REUTERS/Hamad I Mohammed

U trećoj etapi ovogodišnjeg Dakar relija, koja se vozila u Vadi Ad-Davasiru, najbrži je u konkurenciji automobila bio Naser Al-Atija, dok je kod motociklista Tobi Prajs bio prvi.

Tobi Prajs je specijal na trećoj etapi prevezao za tri sata, 33 mintua i 23 sekunde, a drugoplasirani Kevin Benavides je imao zaostatak od preko tri minuta. Ipak to ni Prajsu ni Benavidesu nije bilo dovoljno da stignu do prvog mesta u generalnom plasmanu. Na njega se posle treće etape popeo Amerikanac Skajler Hous koji ima 28 sekundi više od Francuza De Sultrea.

Prošlogodišnji šampion Riki Brabec je trenutno 13. u genearlnom plasmanu sa 11 minuta i 15 sekundi zaostatka za vodećim, a na trećoj etapi je završio kao 25.

Jedini srpski predstavnik na Dakaru, Subotičanin Gabor Sagmajster je bio 77. na specijalu u utorak, a sada je na 82. mestu u generalnom plasmanu. Njegov zaostatak za vodećim je osam sati, pet minuta i 33 sekunde.

Na trećoj etapi je u konkurenciji automobila slavio Naser Al-Atija koji je stazu prevezao za tri sata, 17 minuta i 39 sekundi, a drugi je bio Henk Lategan. Treće mesto je zauzeo lider u generalnom plasmanu Stefan Peterhansel koji je imao zaostatak od četiri minuta i pet sekundi za Al-Atijahom. Vozač iz Katara je sada za baš to vreme umanjio prednost Peterhansela u generalnom plasmanu. Ona sada iznosi pet minuta i devet sekundi. Prvi sleći pratilac u generalnom plasmanu je Matju Seradori koji ima 26 minuta zaostatka za Peterhanselom. Branilac titule Karlos Sainc zaostaje preko 33 minuta i trenutno je četvrti. Pobedom na ovoj etapi inače Al-Atija je smenio baš Sainca na drugom mestu u genearlnom plasmanu.

Što se tiče kamiona i dalje vodi Kamazov trojac Sotnikov, Ahmadev, Ahmetzianov. Oni su treću etapu završili na drugom mestu sa samo 18 sekundi zaostatka za Beloruskim trojcem Viazovič, Haranin, Zaparoščanka. Viazovič je slavio u vremenu tri sata 45 minuta 14 sekundi i sada zaostaju nepunih 17 minuta za ruskom poadom.

Komentari

Vaš komentar