Dakar: Neuništivi Leb slavio u drugoj etapi, Petručijev kvar

Podeli:
Danilo Petruči
1B DPPI Panoramic 20220102_GOODEN__LF_2892 via Guliver

U ponedeljak trećeg januara se u Saudijskoj Arabiji vozila druga etapa slavnog relija Dakar, a u konkurenciji automobila do svoje 15. pobede na ovom prestižnom reliju stigao je Sebastijan Leb. Kod motociklista najbolji je bio Đoan Bareda, a nekadašnji Moto GP vozač Danilo Petruči doživeo je veliki peh – usled mehaničkog kvara nije završio etapu.

Dakar 2022:

Druga etapa se vozila od Haila do Al Artavije, a treća će se u utorak voziti od Al Artavije do Al Kvajsume i biće duga 368 kilometara.

Leb se ovom pobedom na 44. izdanju Dakar relija, 15. etapnom u karijeri, izjednačio sa sunarodnicima Žanom Lujem Šleserom i Brunom Sabijem. Takođe, bila je ovo prva pobeda u istoriji za jednog vozača tima Prodrajv.

Drugi je bio branilac titule Naser Al-Atija iz Tojota Gazu Rejsinga, a treći Karlos Sains iz Tim Audi sporta.

I dalje je u generalnom plasmanu prvi Al-Atija sa devet minuta i 16 sekundi prednosti u odnosu na Leba. Treći je bio Lusio Alvares iz Overdrajv Tojote.

Sem Sanderlend
foto: GASGAS

U konkurenciji motocikala Baredi je za pobedu na etapi bilo potrebno vreme od tri časa 31 minut i 20 sekundi, pet i po minuta više od drugoplasiranog Sema Sanderlenda iz Gasgas fektori rejsinga. Treći je bio Kevin Benavides iz Red Bul KTM.

U ukupnom poretku na prvo mesto izbio je Sanderlend sa dva minuta i 51 sekundom prednosti u odnosu na prvog pratioca Adrijena van Beverena iz Monster enerdži Jamahe.

Predstavnik Srbije Gabor Sagmajster bio je 127. sa vremenom 6 sati, 6 minuta i 25 sekundi. Trenutno je 126. u generalnom plasmanu.

Komentari

Vaš komentar