Istorija – Tuliju prva pol pozicija u MotoE

MotoE 6. jul. 201916:56 > 16:58
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Ajo tima Niki Tuli ispisao je nove stranice istorije pošto je osvojio pol poziciju pred prvu trku u istoriji MotoE kategoriji, koja se vozi za Veliku nagradu Nemačke.

Šampionat električnih motocikala je trebalo da startuje još u Heresu, ali je početak odložen zbog požara u kojem je uništen veliki deo opreme. Čast da organizuje prvu trku tako je pripala „Sahsenringu“, a ona će biti vožena u nedelju u 10 časova, uz direktan prenos na Sport Klubu 1.

Kvalifikacije za tu kategoriju se razlikuju od standardnih, pošto svaki od vozača ima po jedan brzi krug u okviru superpol formata. Tuli je bio izuzetno ubedljiv u kvalifikacijuama, koje je završio krugom od 1:27.456 minuta, sa osam desetinki prednosti u odnosu na Ektora Garsa iz Teh3 rejsinga. Uz njih dvojicu u prvom redu na startu će se naći vozač Avintije Erik Granado.

Iza najbolje trojice našli su se Majk di Meljo, Gzavije Simeon, Mateo Ferari i Bredli Smit, a u Top10 su i Nikolas Terol, Aleks de Anđelis i Matija Kasadei. Nekadašnji svetski šampion sete Žibernau, ujedno najstariji vozač u kategoriji, zauzeo je 13. poziciju.

Prva, istorijska trka MotoE čeka vas u nedelju od 10 časova, uz direktan prenos na Sport Klubu 1.