MotoE: Granado nezaustavljiv, Tulović četvrti u Heresu

MotoE 19. jul. 202010:26 > 10:35
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Avintije Erik Granado pobedio je na prvoj trci sezone u MotoE kategoriji, Velikoj nagradi Španije.

Brazilac je u Heresu došao do treće pobede zaredom, ujedno i u karijeri, pošto je prethodno slavio na obe trke na zatvaranju prošlogodišnjeg šampionata u Valensiji.

Drugo mesto, sa tri sekunde zaostatka, zauzeo je Mateo Ferari iz Gresinija, dok je treći bio vozač Dinavolt Intakta Dominik Egerter.

Nemački motociklista srpskog porekla Lukas Tulović je dan pošto je bio najveće iznenađenje kvalifikacija, pošto je imao drugo vreme, zauzeo četvrto mesto.

Upravo Tulović je poveo na stazi „Anhel Nijeto“, ali ga je Granado vrlo brzo pretekao, a onda se bez problema odvojio od rivala. Lukas se dobro držao, ali je u drugoj polovini trke popustio, pa ga je prvo pretekao Ferari, a potom i Egerter, ali njegovo četvrto mesto nijednog trenutka nije dovedeno u pitanje.

Peto mesto zauzeo je Mateo Kasadei iz Sić58 tima, ispred vozača Ponsa Đordija Toresa, Alehandra Medine iz Aspara i vozača LCR E-tima Gzavijea Simeona. Među prvom desetoricom našli su se i Džoš Huk i Majk di Meljo.

Sezona u MotoE kategoriji nastavlja se već narednog vikenda Velikom nagradom Andaluzije, koja će takođe biti vožena u Heresu.