MotoE: Egerteru pol, Tulović treći

MotoE 25. jul. 202017:58 > 18:02
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Intakta Dominik Egerter osvojio je pol poziciju pred Veliku nagradu Andaluzije u MotoE kategoriji Svetskog šampionata.

Švajcarac je na svojoj drugoj trci u klasi električnih motocikala došao do svoje prve pol pozicije u vremenu od 1:48.158 minuta.

Povezano

Drugo mesto, sa 267 hiljaditinki, zauzeo je aktuelni šampion Mateo Ferari, dok će sa treće pozicije startovati Lukas Tulović iz Teh3 tima. 


Nemac srpskog porekla je dugo držao čelnu poziciju, a ključnu prednost u odnosu na rivale napravio je u drugom delu staze „Anhel Nijeto“. Ipak, kada je na red došao Ferari nadmašio ga je za desetinku, a na kraju je Egerter bio bolji od obojice kao poslednji na stazi.

Najbolju trojicu sledio je Erik Granado, ispred Đordija Toresa, Alehandra Medine, Aleksa de Anđelisa i Matije Kasadeija, a među prvih 10 našli su se i Nikolo Kanepa i Džoš Huk.

Kvalifikacije je obeležila i greška Tomasa Markona, koji je izašao na stazu iako mu još nije data dozvola, zbog čega je diskvalifikovan.

Trka za Veliku nagradu Andaluzije u MotoE kategoriji startuje u nedelju u 10.05 i možete da je pratite na Sport Klubu 1.